16 Eylül 2012 Pazar

O'nun Diliyle

    O’NUN DİLİYLE

      Ey Türk seçmeni,
      Birinci vazifen, Türk demokrasisini sonsuzluğa değin korumak ve savunmaktır.
      Özgürlüğünün ve geleceğinin yegâne temeli budur. Bu temel, insanca bir yaşamın kaynağıdır. Gelecekte de seni bu kaynaktan yoksun kılmak isteyecek kadar kötü yürekliler olacaktır. Bir gün demokratik rejimi savunma zorunda kalırsan, içinde bulunduğun koşulların uygun ve yeterli olup olmadığına bakmayacaksın. Rejime kastedecek kimseler, bütün dünyada örneği görülmemiş bir sorumsuzluğun temsilcisi olabilirler.
       Aldırmazlık ve sorumsuzluklar nedeniyle rejimin bütün organları işlemez hale gelmiş, bütün kaynakları kurutulmuş, bütün güvenceleri yitirilmiş ve memleketin her köşesi can ve mal kaygusuna itilmiş olabilir. Bütün bunlardan daha da kötüsü, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri kişisel çıkarlarını, demokratik sistemi işlemez hale getirenlerinkiyle birleştirebilirler. Millet, yoksulluk içinde harap ve bitkin düşmüş olabilir.
       Ey Türk demokrasisinin güvencesi!
       İşte bu koşullar içinde dahi vazifen, özgürlükçü demokratik sistemi kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, sandığa atacağın oyda mevcuttur.
       Oktay EKŞİ (Hürriyet Gazetesi)

Not: Bu yazıyı kesip saklamışım. Yayınlanalı uzun yıllar olmuş. Ancak yayın tarihini not etmemişim.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder