30 Eylül 2013 Pazartesi

KASTAMONU'DA HİZMET ADAMLARI

KASTAMONU’DA HİZMET ADAMLARI...

Kastamonu kutlu bir şehir. Artık burası kutlu bir toprak olduğu için mi evliyalar gelip buraya yerleşmiş yoksa evliyalar burada olduğu için mi kutsanmış, orasını bilemem! Ama kutlu bir şehir olduğu muhakkak...

Anadolu’yu Müslüman Türkler adına tutan, dört pir’den biri olan, Şaban-ı Veli Hazretleri burada... Aşıklı Sultan, Bayraklı Dede, Benli Sultan, Deveci Sultan, Halife Sultan evliyalardan sadece bir kaçı... Diğerlerini yazamadığım için beni affetsinler. Mehmet Feyzi Efendi’yi de unutmamam lazım.

İstiklal Harbimizin kilit coğrafyası Kastamonu’dur. Mustafa Kemal Atatürk, içinde bulunduğumuz durumu Kastamonululara anlatsın diye Mehmet Akif Ersoy’u Kastamonu’ya gönderir. O da Nasrullah Camii’nde vaaz ederek, fitneye karşı Kastamonuluları uyarır ve milli Mücadeleye ikna ve razı eder.

Kastamonu saf ve temiz bir Müslüman Türk şehridir. Burada huzur, güven, saadet, asalet ve aklınıza gelecek veya gelmeyecek her türlü maddi ve manevi güzellik vardır.

Kastamonulular, bu manevi iklim içinde yetişmiş olmalarından dolayı iyi insanlardır. Bu iyilikten kasdımız inançlı ve imanlı olmalarının yanında Türksever, vatansever ve insan sever olmalarıdır.

Biz bunlara; “Türk Dünyası Günleri” münasebetiyle yılda en az bir kez gittiğimiz Kastamonu ve ilçelerinde defalarca şahit olduk. Bir çok yazı yazdık. Okuyanların dikkatini, bu şehre ve insanlarına çekmeye çalıştık.

“Türk Dünyası Günleri” kendisi de Kastamonu’nun Araç İlçesinden olan rahmetli arkadaşım Kemal Çapraz’ın teşviki ile Kastamonu Belediye Başkanlığı ve başkanlığı yürüten değerli dostumuz Turan Topçuoğlu ve çalışma arkadaşları tarafından yapıldı ve 17.’sine kadar getirildi.

Onbeş yıldır Kastamonu Belediye Başkanlığını üstün bir başarı ile yürüten Turan Topçuoğlu; bir gönül insanı olmasının yanında da aynı zamanda büyük bir hizmet adamıdır.

Yine kadrosunda yer alan Belediye Başkan Vekilimiz Bahri Yavuz, Başkan Yardımcılarımız Mehmet Saim Sayan veMehmet Çağılcı’da, Turan Topçuoğlu Başkanımızı tamamlayan birer gönül ve hizmet erleridir. Allah hepsinden razı olsun... Bu arada Emin Çapraz gibi rahmete kavuşmuş olanlarıda anmadan geçmek olmaz.

“Türk Dünyası Günleri” Kastamonu Belediyesi tarafından az imkanla ve özveri ile yapılmış ve de bunun karşılığında büyük işler başarılmıştır. Ben bizzat, Türk Dünyası’nın dört bir köşesinde bunun akislerini duymuşumdur. Bu süre içinde Kastamonu yerel yönetim anlamında, çağdaş bir gelişmeye uğramıştır. Kastamonu şehircilik açısından, Türkiye’de pek fazla göremeyeceğimiz iyi bir örnektir. Tarihi, dini ve kültürel doku korunarak büyük bir gelişme sağlanmıştır. Bu sebeple Kastamonu, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk Milleti açısından “kilit şehir” olma hüviyetini sürdürecektir.

Bütün bu saydıklarımızdan oluşan güzel tabloyu ortaya çıkartan, insan elidir. Onun için bu işleri yapan insanları tanıtmak ve iltifat etmek, gelecekte Kastamonu’yu yönetecek olanlara da yol gösterecektir.

Bir Türk ve Türk Milletinin evladı olarak diyorum ki; Turan Topçuoğlu başkan başta olmak üzere Bahri Yavuz, Mehmet Saim Sayan, Mehmet Çağılcı, Erdoğan Aslıyüce, rahmetliler Kemal ve Emin Çapraz başta olmak üzere tüm Kastamonuluların Türk Dünyası’na yaptıkları hizmetlerden dolayı, minnet ve şükran duyuyoruz. Allah hepsinden tekrar razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Özcan PEHLİVANOĞLU (Hukukçu, yazar – Yesevi Dergisi,238)
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder